Over ons

2018. Na lange tijd niet te weten wat er zich toch afspeelde in het hoofd van haar kind, vertelde hij haar “Mam, ik heb niet het lichaam dat hoort bij wie ik ben”. Dat was natuurlijk pittig, voor Jesse omdat hij het nu eindelijk verteld had. Voor Astrid, want ze begreep nu eindelijk wat er toch aan de hand was. Opluchting ook, want nu kon ze gaan handelen. Hoewel er voor Jesse nog nauwelijks  dingen waren die hij niet gelezen of gehoord had over transgenders, moest Astrid in no-time een gigantische spoedcursus doen om goed te kunnen begrijpen wat het allemaal inhoudt. Voor haar de enige manier om Jesse te helpen en ondersteunen. Er ging een wereld open, ze las artikelen over hormonen, remmers, genderteams, mastectomie etc etc. En over binders. Want dat wilde Jesse graag, een binder die zijn borstweefsel dusdanig plat zou drukken dat hij met zelfvertrouwen de kleding kon dragen waar hij zich goed in voelde.
Dus werden er binders besteld, verschillende soorten, van verschillende merken.

“Ik werd niet erg vrolijk van de binders die we toegezonden kregen. Stoffen die niet goed voor de huid zijn,  veel te strak binden waardoor de kans op huidscheuren (striae) behoorlijk was, vervelende naden en noem maar op. Jesse vond ze niet heel fijn en ik maakte me zorgen over welke invloed de binders konden hebben op zijn lichaam. Het is wel mijn kind hè. Ik geef hem ook geen flutschoenen terwijl hij er de hele dag op moet lopen.”

Astrid heeft de Mode Vakschool gedaan en die achtergrond, in combinatie met haar overtuiging dat het een stuk beter moest kunnen, maakte dat zij achter de naaimachine kroop en zich een lag in de rondte werkte om voor Jesse de beste binder te maken die zij kon bedenken. Mede met dank aan hem (en aan de euro’s die hij kreeg voor elke keer te moeten doorpassen) ontstond de basis voor de TransUndeez-binders.

Inmiddels zijn we jaren verder en is het onze missie om iedereen die er behoefte aan heeft, te laten voelen/ervaren dat je op een veilige manier kan binden met mooie binders van geweldige kwaliteit. Het is niet voor niets dat ook artsen hun patiënten wijzen op TransUndeez.

As we speak worden er mooie stappen gemaakt mét en binnen ons bedrijf waardoor onze missie steeds meer de vorm krijgt die we voor ogen hebben. En we blijven in ontwikkeling, ontwerpen steeds meer verschillende producten. We’ve only just begun.

Team TransUndeez, always in Progress

Voor zijn lichaam

Zodat hij goed kan ademen, geen gekneusde ribben oploopt, of rugpijn krijgt (vandaar de racerback variant binder)

Voor zijn huid

Zodat hij geen huidscheuren of wonden in zijn huid krijgt. Deze komen veel voor bij het dragen van binders zonder stretch in het voorpand. Deze binders drukken het borstweefsel platter, dat wel! Maar huidscheuren (striae) zijn niet te genezen. Door de striae wordt het resultaat van de mastectomie (borstverwijdering) minder strak en is vaak een correctie operatie nodig.

Contact opnemen

Wij (en jij) zijn uniek!

Alle binders en undeez worden bij ons handgemaakt.

Transundeez binders en undeez bevatten juist dat beetje stretch waardoor je veilig kunt binden. De stoffen die we daarvoor gebruiken kopen wij in in Nederland. Al onze producten worden van een ademende natuurlijke stof (80% viscose) gemaakt. Daarom kunnen ook al onze producten op 40 graden worden gewassen en snel drogen in de droger.

De patronen die we gebruiken voor onze producten zijn in samenwerking gemaakt met veel transmeisjes en transjongens. Zij zijn immers de specialisten op het gebied van dragen van deze producten.

Maak het jezelf makkelijk en neus even rond in onze webshop waar je binders, undeez, bikini’s en nog veel meer kunt vinden.

Sinds 2020

Zo lang zetten we ons al in voor jou!

2,270 m2

Stof verwerkt in onze handgemaakte kleding

10 locaties

We hebben momenteel 6 locaties waar je onze kleding kunt passen